top of page

#SwedenSportsWithUkraine

pic_lion_vert.png

#SwedenSportsWithUkraine är ett initiativ från en frivilligrörelse  baserad i Älmhult med idén att ge Ukrainare med krigsrelaterade  skador möjlighet att komma tillbaka till ett aktivt liv igen.

På grund av kriget skadas många ukrainska civila och försvarare allvarligt och många förlorar sin fysiska förmåga att ha en vanlig aktiv livsstil...

För att förhindra allvarliga krigsrelaterade skador och för att ge skadade människor möjlighet att idrotta igen, lanserar vi ett initiativ #SwedenSportsWithUkraine

Vi bjuder in er, amatörer och professionella idrottare, idrottsföreningar och klubbar och deras medlemmar, arrangörer och deltagare av löpning och andra sportevenemang, - att gå med i initiativet och bidra till inköp av medicinska verktyg och utrustning, såsom turneringar, livräddande och rehabiliterings produkter, som proteser för löpning. 

Alla kan vi göra skillnad.

Tillsammans!

Vem är vi?

Sweden stands with Ukraine initierades av ukrainare i Älmhult och är en frivilligrörelse med huvudsyfte att bidra med omedelbar och akut humanitärt stöd direkt till de drabbade människorna i kriget.

Ni kan skriva ut våra affischer och placera dem vid en registreringsplats (och andra platser där folk kommer att se dem tydligt).

Ni kan också dela våra affischer och annan information om #SwedenSportsWithUkraine på  sociala medier.

 

Ladda ner kommunikationsmaterial här.

Picture1.png

Vanliga frågor

Pengar

Hur kommer du att använda pengarna som samlas in från detta initiativ?

Donationer från #SwedenSportsWithUkraine kommer att användas för inköp av medicinska verktyg och utrustning kopplade till krigsrelaterade skador: turniquet, livräddningsutrustning, rehabiliteringsgrejer, löpspecifika proteser etc. Vi arbetar endast med direkta förfrågningar från personer vi känner och litar på , samarbetar vi med andra volontärer i Ukraina och utomlands för att se till att pengar spenderas medvetet och klokt.

Ammunition

Köper ni ammunition från donationer?

​Nej, vi köper inte vapen, ammunition, drönare eller produkter med dubbla användningsområden.

Alla medel som samlas in av vår frivilliga rörelse används endast för medicinska och humanitära ändamål. Du kan ta reda på mer i vår rapport.

Administrativa kostnader

Vilka är administratörskostnader och omkostnader för att driva den här organisationen?

Sweden Stands with Ukraine samarbetar med Lions Club Älmhult och bär noll administrationskostnader. Alla medlemmar i Sweden Stands With Ukraine har heltidsjobb och arbetar på ideell basis. 100 % av donationerna från #SwedenSportsWithUkraine används endast för välgörande ändamål.

Genomskinlighet

Hur vet jag exakt var mina pengar används?

Sweden Stands with Ukraine delar uppdateringar om köp och leveranser av varor till Ukraina. Vi har även redovisningssystemet (med stöd från Lions Älmhult), så det är lätt att följa de inkommande medlen och hur dessa medel används.

Privat vs organisationer

Får du donationer från privatpersoner eller organisationer?

Både och! Vi bjuder in amatörer och professionella idrottare, idrottsföreningar och klubbar och deras medlemmar, arrangörer och deltagare av löpning och andra sportevenemang. Privatpersoner kan ge egna donationer via Swish, idrottsklubbar och evenemangsarrangörer kan också donera via Swish eller banköverföringar. Varje donation med tagg #SwedenSportsWithUkraine går till vårt initiativ.

Bokföringshandlingar

Kan jag få betalningsbekräftelse av bokföringsskäl?

Ja, vi tillhandahåller betalningsbekräftelser för företag och organisationer. Vi kan skicka det via e-post eller post.

24 months.jpg
bottom of page